Per què Tarragona?

El clima de Tarragona, la seva llum i la seva ubicació al costat del Mediterrani segueixen sent les grans bases de la ciutat com a destinació. Però no les úniques: també compta amb espais únics per a esdeveniments com l’amfteatre romà o el Palau de Congressos amb les seves parets de roca natural. A més es poden amenitzar amb batalles de gladiadors, espectacles de castellers, visites als cellers de la DO Tarragona o a Port Aventura o amb la pràctica d’esports aquàtics i activitats outdoor en qualsevol mes de l’any.

1. CLIMA

La millor presentació sobre el clima de Tarragona la va fer el poeta romà de l’època de l’emperador Adrià Anneu Florus “El clima barreja i confon, de manera única, totes les estacions i l’any sencer sembla una constant primavera”. Avui en dia aquesta màxima és plenament vigent ja que la ciutat gaudeix d’un clima temperat tot l’any ideal per a fer-hi esdeveniments.

LA ciutat gaudeix d’un clima suau i agradable durant tot l’any, típic de la costa mediterrània. La temperatura mitjana anual és de 18ºC.

  • Temperatura mitjana a l’hivern és de 12ºC
  • Temperatura mitjana a la primavera és de 16ºC
  • Temperatura mitjana a l’estiu és de 25ºC
  • Temperatura mitjana a la tardor és de 16ºC

2. COMUNICACIONS

Situada vora la Mediterrània, al bell mig de la Costa Daurada, Tarragona és la capital més meridional de Catalunya, a menys de 100 quilòmetres de Barcelona i del seu aeroport.

Té a la vora l’estació del AVE que la comunica ràpidament amb la resta de la península.

3. CULTURA

A Tarragona hi va viure l’emperador August entre els anys 27 i 25 a.C. La ciutat és hereva del seu passat i la declaració de ciutat Patrimoni Mundial per la UNESCO avalen el reconeixement d’aquesta herència. A Tarragona també poden gaudir de dos elements que són també Patrimoni Immaterial de la Humanitat, com són els tradicionals Castells i la dieta mediterrània.

4. INSTAL·LACIONS

Tots aquests atractius se sumen a una àmplia oferta hotelera de qualitat, unes excel·lents comunicacions i a tot un conjunt de moderns equipaments, entre els quals destaquen el Palau Firal i de Congressos, la Tarraco Arena Plaza i espais únics com l’Amfiteatre i la Volta del Circ.

Tot plegat, fa de Tarragona una destinació idònia per combinar cultura, turisme i lleure amb qualsevol tipus d’esdeveniment en una ciutat moderna. No ho dubti, a Tarragona el seu esdeveniment farà història

5. UBICACIONS ÚNIQUES

L’herència romana i medieval de la ciutat es pot gaudir en molts racons de la ciutat, però especialment en moltes de les infraestructures per a congressos i esdeveniments que hi ha a la ciutat. Edificis històrics restaurats i equipats amb la última tecnologia. Restaurants de cuina tradicional que han mantingut l’estructura dels antics edificis romans i medievals de la ciutat

6 GASTRONOMIA

La cuina de Tarragona porta els peus descalços i fa olor de mar. De mar i d’horta, és clar. La salsa per excel·lència és el romesco, que fins i tot dóna nom a un plat típic de la ciutat. Els ingredients del qual no poden ser més mediterranis: oli d’oliva, tomàquets escalivats, ametlles o avellanes. Poc a poc, els restauradors més compromesos amb l’herència gastronòmica de la ciutat, recuperen la senzillesa i, alhora la potència de la cuina marinera tradicional. Aposten, per exemple, per un peix menys conegut, però tremendament gustós. La clau no és cap secret: un bon producte, respecte i autenticitat.