Noticies

El Serrallo presentat com a nou ‘Barri Mariner de Catalunya’


El barri del Serrallo de Tarragona ha estat presentat oficialment aquest divendres 20 de novembre com a Barri Mariner de Catalunya, distintiu que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT). La presentació, que ha tingut lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de Cambrils, s’ha pogut seguir en directe al canal de Youtube de l’ACT i es pot recuperar a l’enllaç https://youtu.be/Pzii9fkfVrY. L’acte, presidit pel director general de Turisme, Octavi Bono, acompanyat del director de l’ACT, David Font, ha servit per presentar els municipis certificats aquest any 2020 amb els tres tipus de distintius que atorga l’ACT: Barris i Viles Marineres, Ciutats i Viles amb Caràcter i Pobles amb Encant.

Durant l’esdeveniment s’ha pogut veure el vídeo de presentació de l’adhesió del Serrallo a la marca Barri Mariner de Catalunya, en què l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha agraït la distinció a l’Agència Catalana de Turisme i el treball del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona per defensar la candidatura, a més de reconèixer els veïns del Serrallo com a artífexs de la personalitat emblemàtica del barri. A l’acte també hi ha intervingut el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset.

L’Agència Catalana de Turisme va anunciar el passat 16 de juliol la distinció del Serrallo com a Barri Mariner, per “posar en valor la seva forta personalitat i cultura lligades al mar”. Juntament amb el Serrallo, enguany han obtingut la distinció el port de Cambrils, L’Estartit i l’Ampolla. Tarragona compta també des del 2017 amb el distintiu de Ciutats i Viles amb Caràcter, amb què l’ACT reconeix els municipis “amb una forta personalitat”.